Wat we voor anderen deden

Een jonge YouTube-kijker een winkel in krijgen, ondernemers laten overstappen, ouderen helpen met kiezen: ieder vraagstuk is uniek en vraagt om een eigen benadering. Daarom een kijkje in het lab van Trift.

Air Miles – Beperkt houdbaar

Hoe veroorzaken we actie, in plaats van frustratie?

Zoals veel tegoedbonnen en spaarpunten, zijn ook Air Miles beperkt houdbaar. In Nederland is – sinds 2013 – de geldigheidsduur vijf jaar. Op 1 november 2018 dreigden daarom in totaal zo’n 5,2 miljard Air Miles te vervallen.

Om het inwisselen van minstens 3,6 miljard Air Miles te stimuleren, zijn we in 2018 gestart met een intensieve campagne. Het verhaal verkondigen we zo persoonlijk mogelijk, via diverse kanalen. Van miljoenen e-mails, 420.000 gepersonaliseerde brieven en locatiegerichte Facebookadvertenties tot een intensieve  PR‑campagne.

De publicitaire druk is vooral in de maanden september en oktober opgevoerd. Waarbij we bewust diverse nieuwsmedia opzochten.

Beperkt houdbaar wordt herkenbaar

De vervaldatum staat centraal in de campagne. Die hebben we daarom in een zeer herkenbare vorm gegoten: een houdbaarheidssticker.

Begrip en medeleven

Jaren sparen om een flink aantal Air Miles bij elkaar te krijgen. Het naderende verlies van jouw verdiende Air Miles is dan ook recept voor grote weerstand.

Daarom tonen we begrip voor de situatie van individuele spaarders en maken we het inwisselen eenvoudig en extra aantrekkelijk met gepersonaliseerde inwisselmogelijkheden.

De kracht van verlies

Hoewel er over geactiveerd gedrag door (dreigend) verlies geen consensus is in het wetenschappelijke veld, is het hoe dan ook een belangrijke drijfveer.

Dus communiceren we de vervaldatum altijd open en eerlijk om zo veel mogelijk aan te zetten tot inwisselen.