Whitepapers

Leau whitepaper cover
Eenheid nr. 12 Trift

Eenheid De invloed van identiteit

Mensen willen graag bij een groep horen. Groepsleden kunnen gedrag makkelijker beïnvloeden wanneer er eenheid is binnen de groep. Maar wat is eenheid en hoe ontstaat het eigenlijk in een groep? Leer hier meer over hoe je eenheid kan creëren en versterken bij jouw klanten! Lees er alles over in dit whitepaper.

Download PDF
Leau whitepaper cover
Verpakkingen nr. 11 Trift

Verpakkingen Hoe verpakkingen de consument beïnvloeden

Je wordt meegenomen in de wereld van verpakkingen. Waar houden marketeers rekening mee bij het ontwerpen van een verpakking, hoe kunnen ze gewenst gedrag stimuleren? En werkt kleurenpsychologie? Antwoorden op deze vragen en meer komen aan bod. Vind jij economisch gedrag en consumentenpsychologie interessant? Dan wil je deze whitepaper niet missen!

Download PDF
Leau whitepaper cover
Nudging & Boosting nr. 10 Trift

Nudging & Boosting (On)bewust goed gedrag

Nudging, mensen onbewust een duwtje richting goed gedrag geven, is al jaren een populair begrip in de marketing. Boosting, een techniek die juist bewust goed gedrag aanspoort, is echter minder bekend. Benieuwd hoe deze technieken van elkaar verschillen en welke je het beste kunt inzetten? Lees dan dit whitepaper!

Download PDF
Leau whitepaper cover
Prospect theory nr. 9 Trift

Prospect theory De gevoelswaarde van geld

Mensen (en dus ook economen) gaan ervan uit dat we in staat zijn rationele keuzes te maken. Echter, de prospect theory laat hier een ander licht op schijnen. De waarde die we hechten aan € 100 verschilt bijvoorbeeld per situatie. Wanneer wordt € 100 intenser beleefd? Lees het whitepaper en mis het antwoord niet!

Download PDF
Leau whitepaper cover
Fluency nr. 8 Trift

Fluency Hoe lekker leest dit whitepaper weg?

Elke dag worden onze hersenen overspoeld met informatie. Niet alleen de inhoud van deze informatie is belangrijk, maar ook het gemak waarmee we het verwerken. Dit wordt fluency genoemd en bepaalt onder andere hoe positief, negatief en geloofwaardig wij informatie beoordelen. Wil jij weten hoe je fluency in jouw voordeel kan laten werken? Lees dan dit whitepaper!

Download PDF
Leau whitepaper cover
E-mail marketing nr. 7 Trift

E-mail marketing Opvallen in een overvolle inbox

E-mailmarketing is nog steeds immens populair. Terecht, want een ‘ouderwetse’ e-mail leidt online nog altijd tot de meeste conversie. Lees in dit whitepaper hoe je aandacht trekt en houdt in een overvolle e-mailbox.

Download PDF
Leau whitepaper cover
Liking nr. 6 Trift

Liking De invloed van de gunfactor

Mensen gaan eerder in op verzoeken van mensen die wij sympathiek vinden. Omdat ze op ons lijken, omdat we ze aantrekkelijk vinden, of omdat ze ons complimentjes geven. Dit whitepaper leert je waarom we massaal Nespresso drinken of boodschappen doen bij Jumbo. Lezen dus!

Download PDF
Leau whitepaper cover
Autoriteit nr. 5 Trift

Autoriteit De kracht van macht

Al op jonge leeftijd leren wij luisteren naar mensen met meer ervaring. Vaak met succes, waardoor we ons ook op latere leeftijd laten leiden door mensen met autoriteit. Leren hoe je zelf meer autoriteit op kan wekken, zodat je boodschap beter overkomt? Lees dan ons nieuwe whitepaper!

Download PDF
Leau whitepaper cover
Schaarste nr. 4 Trift

Schaarste Limited edition

Schaarste maakt geliefd, want dat wat (of diegene die) we niet of met moeite te pakken kunnen krijgen wille we des te liever. Dit heeft alles te maken met de dreigende beperking van onze keuzevrijheid. Pak dus je kans en lees dit whitepaper voor het te laat is!

Download PDF
Leau whitepaper cover
Commitment & consistency nr. 3 Trift

Commitment & consistency Wie a zegt, zegt ook b

Mensen hebben sterke behoefte aan consistentie. Een kleine toezegging kan daardoor al snel grote gevolgen hebben! Welke rol gedrag uit het verleden precies speelt in de keuzes die we op dit moment maken en hoe dit principe gebruikt kan worden om gedrag te beïnvloeden wordt uitgelegd in dit whitepaper.

Download PDF
Leau whitepaper cover
Social proof nr. 2 Trift

Social proof Goed voorbeeld doet volgen

Mensen streven naar zelfstandigheid, individualiteit en maken graag hun eigen keuzes. Toch volgen we in veel gevallen het gedrag van anderen. Waarom mensen zich gedragen als kuddedieren en hoe daar in communicatie gebruik van kan worden gemaakt leggen we je uit in dit whitepaper.

Download PDF
Leau whitepaper cover
Wederkerigheid nr. 1 Trift

Wederkerigheid Voor wat, hoort wat!

Diep ingeworteld in ons brein ligt het principe van wederkerigheid. De sterke drang van mensen om een gift te beantwoorden met een tegengift. Hoe dit werkt en waar je dit principe tegenkomt in de praktijk lees je in dit whitepaper.

Download PDF